![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKMKTXVLn_31TjVpCn0w_NsfOfJTZchrCGvkfYrKhPyCN5loH-TNbXiVLWKWU6erjX15Ie160Nizren2S7LLP6nuqmEwJzWwAprEmo1urCq7IvafD1gqKhI8F0-cS2Hn7JDqP2HaaK9-0/s320/p%C3%A1lmalev%C3%A9l.jpg)
Hozzávalók:
1 doboz mélyhűtött leveles tészta
vaníliás porcukor
Elkészítés:
A nem túl lágyra kiengedett tésztát lisztezett deszkán 30 cm szélesre, és 1 cm vastagra nyújtjuk, megszórjuk vaníliás porcukorral, amitől finom ropogós lesz.
Két oldalát egymással szemben a középvonalig visszahajtjuk, majd mint egy könyvet, összezárjuk.
Rövid ideig a hűtőszekrényben pihentetjük, és fél cm szélesre felszeleteljük.
Az így kapott pálmalevelet kivajazott, vagy papírral bélelt sütőlemezre rakosgatva, előmelegített sütőben, 200 °C - on 10 perc alatt kisütjük.
Csak akkor szabad kiszedni, ha kihűlt, mert melegen összeragad.
Készíthetjük cukrozott darált dióval megszórva is.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnlTbKsinnPWql2lwczuGJqfVwkBpNDrV2t3gysvoOaMWiaxoGb4XbllGyXc4HLS0JMyu-r1QLX4yFlR92nxwQ8uu-e5oiB7XkPJiFhuK_mdWdVJXHlv-w21wQy10SYoeBtEG1hFJ6NFk/s320/Palmalevel.jpg)
Fotó: Stock
2 megjegyzés:
ez nagyon kis egyszerűnek tűnik. gondolom lehet variálni egyéb belevalókkal is...
Igen, természetesen!:-)
Megjegyzés küldése