2008. december 19., péntek

Gesztenyekrémes piskótatekercs



Hozzávalók:

1 db 6 tojásos kakaós piskótalap, gáztepsi méretű

Töltelék:

1,5 evőkanál liszt
1 evőkanál porcukor
1 tojás sárgája
2,5 dl tej
12 dkg Ráma margarin
12 dkg porcukor
1 csomag gesztenyepüré

Elkészítés:

A kisült tortalapot még melegen egy tiszta konyharuhával feltekerjük.

A tejet a liszttel, az egy evőkanál porcukorral, a tojás sárgájával gőz fölött sűrűre főzzük állandó keveréssel, majd kevergetve kihűtjük.
A margarint a többi porcukorral fehéredésig habosra kavarjuk, elegyítjük a tejes masszával.

A gesztenyetömb hosszanti oldalából 1x1 cm-es csíkokat vágunk, annyit, hogy majd a kisütött lap hosszabbik oldalát sorban ki tudjuk vele rakni, a maradékot pedig belereszeljük, és elkeverjük a krémmel.

A kihűlt kakaós lapot a konyharuhán töltjük meg.
Lekenjük a krémmel, az egyik oldalán a szélét végig rakjuk gesztenyecsíkokkal, és felcsavarjuk úgy, hogy ez a csík középre kerüljön.
Tetejét tortabevonóval vonjuk be, hűtés után szeletelhetjük forró vízbe mártott, szárazra törölt, éles késsel.

Nincsenek megjegyzések: