2008. december 10., szerda

Narancsos kalács

Fotó: Flickr


Hozzávalók:

4 tojás
22 dkg porcukor
15 dkg liszt
½ csomag sütőpor
7 dkg olvasztott vaj
1 narancs reszelt héja és leve

Bevonat:

Cukormáz, vagy tortabevonó étcsokoládé

Elkészítés:

A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet, a vajat, a narancshéjat és levet, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Gyümölcskenyér -, vagy koszorú formában sütjük ki, előmelegített, 180 °C - os sütőben, kb. 30 - 40 perc alatt.
Tűpróbával ellenőrizzük a sütés utolsó fázisában!

Rácson hagyjuk kihűlni, majd cukormázzal, vagy gőzfürdőben megolvasztott, egy kis olajjal elegyített tortabevonóval vonjuk be.


Nincsenek megjegyzések: