![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPTO-bRfKd3_rr2pW2VQQ4upcatP-o1itHufBNGF8yx7UnEWV6_nElWUNuTZ49_4x5X99XsXWEyrHLC0c67rNFgo8EvNnZEWUM2HFe4lNPeELH6RBqz78yDli0mweu3nOZHPX-BEERKSk/s320/narancsos+kalacs.jpg)
Hozzávalók:
4 tojás
22 dkg porcukor
15 dkg liszt
½ csomag sütőpor
7 dkg olvasztott vaj
1 narancs reszelt héja és leve
Bevonat:
Cukormáz, vagy tortabevonó étcsokoládé
Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet, a vajat, a narancshéjat és levet, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Gyümölcskenyér -, vagy koszorú formában sütjük ki, előmelegített, 180 °C - os sütőben, kb. 30 - 40 perc alatt.
Tűpróbával ellenőrizzük a sütés utolsó fázisában!
Rácson hagyjuk kihűlni, majd cukormázzal, vagy gőzfürdőben megolvasztott, egy kis olajjal elegyített tortabevonóval vonjuk be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése