![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiq-VC8R1222O8YxDLdyhSem9nM-vNlXyxB54mXEVRjcOb8bET6q3waDKldCKnpzBrYgI7y1_3a6-NDaq5mkR87WroeGMTitPi4plwhl9-FNTPvg2pcuQ_4toGnmnnbnEM7U9SaOd0QKZA/s320/hamis+kremes.jpg)
Hozzávalók:
Tészta :
30 dkg liszt
10 dkg zsír
10 dkg cukor
2 db tojás
1/2 csomag szalalkáli
Krém:
3 púpozott evőkanál liszt
10 dkg cukor
1 csomag vanília ízű puding
3 db tojás
1 evőkanál vaníliás cukor
1 l tej
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 lapot sütünk belőle, egy közepes méretű, felfordított tepsi alján. Előmelegített, közepesen forró sütőbe tegyük. Legjobb sütőpapírt használni hozzá, így könnyen le fog válni a tészta.
Krém:
A lisztet, cukrot, pudingot, vaníliás cukrot elkeverjük, kevés tejet hozzáadva csomómentesre eldolgozzuk, és hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
A masszát egyenletes kikeverjük.
Közben a többi tejet felforraltuk. Még forrón, óvatosan hozzáadjuk az előbbi keverékhez, s az egészet sűrűre főzzük, lassú lángon, állandó keverés mellett.
A tojások kemény habbá vert fehérjét szépen lassan, hogy ne törjön, a forró krémbe forgatjuk.
Legjobb úgy megtölteni, hogy a tepsibe tesszük az alsó lapot, rá a krém, s amikor kicsit megdermedt, akkor tesszük rá a tetejére az előre felkockázott felső lapot. Így nagyon szépen szelhető, a krém sem folyik szét, s gyönyörű magas lesz.
Vaníliás porcukorral megszórjuk.
A szeletelést forró vízbe mártott, szárazra törölt, vékony pengéjű, éles késsel végezzük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése