2008. december 31., szerda

Hamis krémes



Hozzávalók:

Tészta :

30 dkg liszt
10 dkg zsír
10 dkg cukor
2 db tojás
1/2 csomag szalalkáli

Krém:

3 púpozott evőkanál liszt
10 dkg cukor
1 csomag vanília ízű puding
3 db tojás
1 evőkanál vaníliás cukor
1 l tej

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 lapot sütünk belőle, egy közepes méretű, felfordított tepsi alján. Előmelegített, közepesen forró sütőbe tegyük. Legjobb sütőpapírt használni hozzá, így könnyen le fog válni a tészta.

Krém:

A lisztet, cukrot, pudingot, vaníliás cukrot elkeverjük, kevés tejet hozzáadva csomómentesre eldolgozzuk, és hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
A masszát egyenletes kikeverjük.

Közben a többi tejet felforraltuk. Még forrón, óvatosan hozzáadjuk az előbbi keverékhez, s az egészet sűrűre főzzük, lassú lángon, állandó keverés mellett.
A tojások kemény habbá vert fehérjét szépen lassan, hogy ne törjön, a forró krémbe forgatjuk.

Legjobb úgy megtölteni, hogy a tepsibe tesszük az alsó lapot, rá a krém, s amikor kicsit megdermedt, akkor tesszük rá a tetejére az előre felkockázott felső lapot. Így nagyon szépen szelhető, a krém sem folyik szét, s gyönyörű magas lesz.
Vaníliás porcukorral megszórjuk.
A szeletelést forró vízbe mártott, szárazra törölt, vékony pengéjű, éles késsel végezzük!

Nincsenek megjegyzések: