Tészta:
 
15 dkg Ráma margarin 
10 dkg porcukor 
1 csomag Bourbon vaníliás cukor 
1 db tojás 
6 db tojássárga 
5 dkg darált dió 
35 dkg liszt 
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg 
1 mokkáskanál szerecsendió 
1 evőkanál rum 
Máz:
25 dkg baracklekvár
10 dkg porcukor 
kb. 45 db felezett dió a díszítéshez
 
Elkészítés:
A margarint, a cukrokat, a sót, a tojást és a tojássárgáját robotgéppel habosra keverjük. A diót a liszttel elkeverjük, hozzáadjuk a szegfűszeget, a szerecsendiót és a rumot, majd az előbbi masszához adjuk, és sima tésztát gyúrunk belőle. Cipóvá formáljuk, fóliába csomagoljuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
 
A tésztából diónyi golyókat formálunk, és a sütőpapírral bélelt lemezre helyezzük. 
150 °C- ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
 
A lekvárt felmelegítjük, átszűrjük, majd a diós csókokat a sütés után rögtön bekenjük vele, és száradni hagyjuk. A porcukorral és 1-2 evőkanál forró vízzel sima mázat kavarunk, tetejüket bekenjük, és fél dióval díszítjük.
Rácson szárítjuk ki.
2008. december 29., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
 

 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése