2008. december 20., szombat

Diós trüffel



Hozzávalók:

5 dkg apróra vagdalt (vagy durvára darált) dió
25 dkg tejcsokoládés tortabevonó
5 dkg étcsokoládés tortabevonó
1 dl tejszín
1 csomag vanília cukor
8 dkg vaj
4 evőkanál diólikőr
2-3 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

Felmelegítjük a tejszínt, felolvasztjuk benne a vaníliás cukrot, a vajat és a darabokra tördelt tortabevonót.
Belekeverjük a diót és a likőrt, majd 4 - 5 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Robotgéppel krémesre keverjük a masszát, és hideg vízbe mártott kézzel golyókat formálunk belőle. Gyorsan kell dolgozni, mert könnyen meglágyulhat a krém.

A golyókat kakaóporba (vagy csokidarába) hengergetjük, és fogyasztásig a hűtőben tartjuk.

Nincsenek megjegyzések: