![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQ0tzqyh_GMzpLt4Atk6-SpW4rsGLLO2iP1EYvkL0hKS1NuMCWBvIleUcM18ivj54qRIyIM35bBWGZUqRWh3hhckncXEvvZmXU-WpqPBYPSZEcZnco7zutpDnuhF8r-J5XJ9P37GGpaiY/s320/cseppek.jpg)
Hozzávalók:
8 dkg vaj
1/3 csésze kristálycukor
2 evőkanál tej
½ teáskanál vanília aroma
1 csésze liszt
1/3 csésze porcukor
piros színű lekvár
Elkészítés:
A vajat a cukorral fényes krémmé verjük, hozzáadjuk a tejet, az aromát, és alaposan kidolgozzuk.
A lisztet beleszitáljuk, és a porcukrot is hozzáadva puha tésztát készítünk belőle.
Kis gombócokat formálunk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk a darabokat.
Mindegyik közepébe egy fakanál végével kis mélyedést nyomunk, amelybe mokkáskanálnyi lekvárt teszünk.
Előmelegített sütőben, 180 °C - on 15 perc alatt kisütjük, s kihűtve kínáljuk.
Kb. 32 db lesz belőle.
Fotó: Stock
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése