2008. december 12., péntek

Mézes zserbó



Hozzávalók:

Tészta:

50 dkg liszt
6 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
1/2 citrom leve
4 evőkanál méz
4 evőkanál tej
2 db tojás

Krém:

3 evőkanál liszt
2 evőkanál porcukor
2 tojás sárgája
5 dl tej
25 dkg porcukor
25 dkg Ráma margarin
2 csomag vanília cukor

lekvár

Tetejére:

20 dkg tortabevonó étcsokoládé

Elkészítés:

A tészta alapanyagait alaposan összegyúrjuk, négy cipóra osztjuk, s félórás pihentetés után, lisztezett deszkán vékony lappá nyújtjuk őket.
Egy közepes méretű tepsi hátán, sütőpapíron négy lapot sütünk.
Kb. 10-12 perc alatt készül el egy lap, ne süssük túl, mert kiszárad, és keserűvé válhat a méztől.

A krémhez gőz fölött besűrítjük állandó keveréssel a tejet 2 evőkanálnyi porcukorral, a liszttel, a tojások sárgáival, s amikor kihűlt, elegyítjük a cukrokkal fehéredésig habosra kavart margarinnal.

Az alsó lapra krém, a másodikra lekvár, a harmadikra ismét krém kerül.
A tetejét tortabevonóval vonjuk be.

Nincsenek megjegyzések: