2008. december 19., péntek

Mesealmás



Hozzávalók:

Tészta:

3 tojás
3 dl cukor
2 dl olaj
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál víz
3 dl liszt

Rátét:

1-1.5 kg tisztított, vékonyra szeletelt alma
8 dl víz
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás puding

Elkészítés:

A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, és a sütőporral, vaníliás cukorral elkevert, szitált lisztet.
A masszát kikent, liszttel szórt, közepes tepsiben sütjük, előmelegített sütőben.
A tésztát a tepsiben hagyjuk.

Ha kihűlt, rátesszük a lecsepegtetett almát, amelyet előzőleg megfőzünk a cukros vízben.

Az alma leszűrt levével felfőzzük a pudingot, s ráöntjük az almára.
Lehűlés után hűtőben dermesszük tovább, hogy szeletelhető legyen.
A tepsiben szeleteljük fel.

Nincsenek megjegyzések: