2008. december 9., kedd

Karácsonyi fahéjas csillagok



Hozzávalók:

5 tojásfehérje
45 dkg porcukor
50 dkg őrölt mandula / vagy dió
1 teáskanál őrölt fahéj
2 cl cseresznyepálinka

Elkészítés:

A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük, közben fokozatosan beleszórjuk a porcukrot.
Körülbelül 1 csészényi habot félreteszünk.

A sütőt 160 °C - ra előmelegítjük.

Összekeverjük a mandulát a fahéjjal, majd a felét a cseresznyepálinkával együtt óvatosan a tojáshabba keverjük, és végül a maradék mandulás keveréket is hozzáadjuk. A massza alig legyen ragacsos.

Porcukorral vékonyan meghintett nyújtódeszkán a tésztát adagonként körülbelül 5 mm vastagra nyújtjuk, és megkenjük a félretett habbal.

Különböző méretű csillagokat szúrunk ki belőle, és sütőpapírral bélelt lemezre rakva 10-15 percig sütjük.
Kb. 70 db lesz belőle

Forrás: Receptbazár
Fotó: Fickr

Nincsenek megjegyzések: