2009. január 12., hétfő
Almás sütőtökös sütemény
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
30 dkg túró
5 dkg porcukor
csipetnyi só
1 tojás
3 evőkanál étolaj
3 evőkanál tejföl
Töltelék:
75 dkg tisztított, szeletelt alma
75 dkg gyalult sütőtök
5-6 dl víz
15 dkg cukor
1 citrom leve
1 csomag vanília ízű pudingpor
fahéj
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tésztához összekeverjük a tojást 20 dkg túróval, a tejföllel, a cukorral, a sóval, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, és jól összegyúrjuk. Fél órára hűvös helyre tesszük pihentetni.
A szeletelt almát pár percig főzzük a citromlével, fahéjjal, cukorral ízesített vízben, majd leszűrjük. A lébe tesszük a tökreszeléket, azt is átfőzzük, és szintén leszűrjük. A levet félretesszük, a tölteléket hagyjuk kissé lehűlni.
A tésztát kinyújtjuk, és egy kikent, lisztezett tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen a szélein. Megszórjuk zsemlemorzsával.
Az almát rétegesen lerakjuk a tésztára, váltakozva a tökreszelékkel.
A félretett levet főzzük fel a pudingporral, sűrítsük be, majd azonnal tegyük bele a maradék túrót, és jól keverjük el.
Simítsuk a masszát a töltelékre, és 190-200 °C-os sütőben 35-40 percig süssük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Dieser Apfelkuchen sieht wunderschön aus!
Liebe Grüße
Danke schön, Traude!
Liebe Grüße von Marica
Megjegyzés küldése