Hozzávalók:
Tészta:
7 tojás sárgája
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
13 evőkanál víz
Krém:
7 tojás fehérje
8 evőkanál porcukor
2 csomag vanília ízű puding
6 dl víz
Tetejére:
5 dl habtejszín
csokoládé reszelék
Elkészítés:
A tojások sárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral, majd a kakaós, sütőporos, szitált lisztet felváltva adagoljuk hozzá a vízzel.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 C° - os sütőben, kb. 20 perc alatt kisütjük.
Közben a pudingot sűrűre főzzük a vízzel folytonos keveréssel, majd levesszük a tűzről, és azonnal beleforgatjuk a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
A tésztára kenjük a habot, visszatesszük a sütőbe, és még további 10-15 percig sütjük ugyanazon a hőfokon.
Ha kihűlt, tetejére a tejszín keményre vert habja kerül, és csokoládéreszelékkel szórjuk meg.
Nagyon finom, mutatós.
2009. január 6., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése