2009. január 6., kedd

Amerikai krémes

Hozzávalók:

Tészta:

7 tojás sárgája
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
13 evőkanál víz

Krém:

7 tojás fehérje
8 evőkanál porcukor
2 csomag vanília ízű puding
6 dl víz

Tetejére:

5 dl habtejszín
csokoládé reszelék

Elkészítés:

A tojások sárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral, majd a kakaós, sütőporos, szitált lisztet felváltva adagoljuk hozzá a vízzel.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 C° - os sütőben, kb. 20 perc alatt kisütjük.

Közben a pudingot sűrűre főzzük a vízzel folytonos keveréssel, majd levesszük a tűzről, és azonnal beleforgatjuk a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.

A tésztára kenjük a habot, visszatesszük a sütőbe, és még további 10-15 percig sütjük ugyanazon a hőfokon.

Ha kihűlt, tetejére a tejszín keményre vert habja kerül, és csokoládéreszelékkel szórjuk meg.

Nagyon finom, mutatós.

Nincsenek megjegyzések: