Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
12 dkg zsír /vaj
12 dkg porcukor
2 egész tojás
½ csomag sütőpor
tej- szükség szerint
Krém:
8 dkg liszt
4 dl tej
3 evőkanál cukor
20 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
½ citrom leve
Tetejére: csokimáz
Elkészítés:
A tészta adalékaiból jól nyújtható tésztát gyúrunk, amennyiben szükséges, egy kis tejet adjunk hozzá.
Közepes méretű tepsi hátán, sütőpapíron 3 vékony lapot sütünk ki, előmelegített, 190 °C-os sütőben.
A krémhez a lisztet a tejjel és a 3 kanál cukorral sűrűre főzzük, állandó keveréssel.
Kevergetve kihűtjük, és alaposan eldolgozzuk a porcukorral habosra vert margarinnal.
Elfelezzük, egyik felébe a kakaóport keverjük el, a másikba citromlevet.
A lapokat megtöltjük, csokimázzal bevonjuk.
Másnapig álljon, és csak akkor szeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése