2009. január 16., péntek

Réteges krémes sütemény

Hozzávalók:

Tészta:

40 dkg liszt
12 dkg zsír /vaj
12 dkg porcukor
2 egész tojás
½ csomag sütőpor
tej- szükség szerint

Krém:

8 dkg liszt
4 dl tej
3 evőkanál cukor
20 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
½ citrom leve

Tetejére: csokimáz


Elkészítés:

A tészta adalékaiból jól nyújtható tésztát gyúrunk, amennyiben szükséges, egy kis tejet adjunk hozzá.
Közepes méretű tepsi hátán, sütőpapíron 3 vékony lapot sütünk ki, előmelegített, 190 °C-os sütőben.

A krémhez a lisztet a tejjel és a 3 kanál cukorral sűrűre főzzük, állandó keveréssel.
Kevergetve kihűtjük, és alaposan eldolgozzuk a porcukorral habosra vert margarinnal.
Elfelezzük, egyik felébe a kakaóport keverjük el, a másikba citromlevet.

A lapokat megtöltjük, csokimázzal bevonjuk.
Másnapig álljon, és csak akkor szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: