2009. január 21., szerda

Banános-csokis sütemény

Hozzávalók:

4 db tojás
1,5 pohár porcukor
2,5 pohár liszt
1/2 pohár kakaópor
1/2 csomag sütőpor
1 csipetnyi só
1 pohár natúr joghurt / kefir
1 pohár étolaj
1 evőkanál rum
1 kávéskanál vanília aroma
2 db felaprított, érett banán
10 dkg darabokra vagdalt csokoládé

Elkészítés:

Először a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral, a kakaóval, sóval elkevert lisztet, majd a joghurtot, az olajat, a vanília aromát, és a rumot.
Végül a banánt és a csokoládét keverjük bele a masszába.

Kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe simítjuk, és előmelegített, közepesen meleg, 180 °C-os sütőben sütjük ki.

Tűpróbával ellenőrizzük, és ha már nem ragad a tészta, kivehetjük.
Miután kihűlt, porcukorral hintve, szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: