2009. január 9., péntek

Lekváros piskóta




Hozzávalók:

1 db 8 tojásos téglalap alakú piskótalap (közepes méretű tepsi)

Töltelék:

bármilyen pikáns lekvár(ebben az esetben almalekvár)

Tetejére:

porcukor
csokimáz – 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál víz, 3 dkg margarin /vaj

Elkészítés:

Kisütjük a piskótalapot, teljesen kihűtjük.
A piskótát 3 lapra vágjuk, és jól megkenjük sűrű lekvárral.
Tetejét alaposan megszórjuk porcukorral, felszeleteljük, majd csokimázat csorgatunk rá.
A mázhoz a kakaóport, a cukrot, a vizet kis lángon összeolvasztjuk folytonos keveréssel, levesszük, és alaposan elkeverjük benne a margarint.
A mázat akkor is rávihetjük, ha már felszeleteltük a süteményt, szebben szeletelhető.

Nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény, gyors, finom, és kiadós.

Nincsenek megjegyzések: