2009. január 9., péntek
Lekváros piskóta
Hozzávalók:
1 db 8 tojásos téglalap alakú piskótalap (közepes méretű tepsi)
Töltelék:
bármilyen pikáns lekvár(ebben az esetben almalekvár)
Tetejére:
porcukor
csokimáz – 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál víz, 3 dkg margarin /vaj
Elkészítés:
Kisütjük a piskótalapot, teljesen kihűtjük.
A piskótát 3 lapra vágjuk, és jól megkenjük sűrű lekvárral.
Tetejét alaposan megszórjuk porcukorral, felszeleteljük, majd csokimázat csorgatunk rá.
A mázhoz a kakaóport, a cukrot, a vizet kis lángon összeolvasztjuk folytonos keveréssel, levesszük, és alaposan elkeverjük benne a margarint.
A mázat akkor is rávihetjük, ha már felszeleteltük a süteményt, szebben szeletelhető.
Nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény, gyors, finom, és kiadós.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése