2009. január 15., csütörtök
Márványos pite
Hozzávalók:
16 dkg Ráma margarin
25 dkg porcukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom leve és reszelt héja
25 dkg liszt
½ csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, a citromlevet és héjat, és a sütőporos, szitált lisztet.
A masszát elfelezzük, és az egyik részbe a kakaóport elegyítjük.
A tésztát kikent, lisztezett, közepes tepsibe felváltva kanalazzuk, így lesz márványos.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük ki.
Amennyiben változatosabbá szeretnénk tenni, szórhatunk a tetejére mazsolát, vagdosott diót, vagy meggyet, úgy még finomabb.
Fotó: Flickr
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése