Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg cukor
15 dkg vaj / margarin
4 tojás sárgája
2 dkg élesztő
1 evőkanál tejföl
1 vaníliás cukor
Töltelék:
2 dl tej
5 dkg cukor
2 tojás
5 dkg liszt
citromhéj
15 dkg darált dió
Elkészítés:
Tészta hozzávalóit rugalmasra gyúrjuk, majd pihenni hagyjuk.
A töltelékhez a tejet, cukrot, a tojásokat a liszttel és citromhéjjal folyamatosan keverve felforraljuk. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, beleszórjuk a darált diót, és kavargatva kihűtjük.
A vékonyra nyújtott tésztalapot téglalap alakú darabokra vágjuk, közepükbe tesszük a tölteléket.
Egymásra hajtjuk a téglalap négy oldalát (formája olyan lesz, mint a levélboríték).
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, mérsékelt tűznél sütjük ki. Tálaláshoz vaníliás cukorral hintjük meg.
2009. január 8., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése