2009. január 16., péntek

Csokiszalámi




Hozzávalók:

25 dkg Ráma margarin
30 dkg porcukor
4 tojás
5 dkg kakaó
5 dkg mazsola
50 dkg háztartási keksz
rumaroma / vagy rum
10 dkg darabosra vagdosott dió

Elkészítés:

A margarint, a cukrot, a tojásokat, és a kakaót addig melegítjük gőz fölött kevergetve, míg a margarin elolvad, és egynemű masszát kapunk.

Levesszük, és hozzáadjuk a mazsolát, a diót, és az aromát, majd belekeverjük a kis darabokra tört kekszet is.
30 percig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük.

Őzgerinc, vagy gyümölcskenyér formát folpackkal kibélelünk, és a masszát jól belenyomkodjuk.
Hűtőbe tesszük, és 2-3 óra múlva (vagy még jobb, ha másnap) szeletelhetjük.

A fotón látható süteményt Zsuzsi barátnőm készítette.

4 megjegyzés:

Wienermädel + Co írta...

Oh, liebe Marica, das ist ein nettes Salami-Rezept!
Vielleicht werde ich es ausprobieren, wenn wir unsere "Wintersalami" verwertet haben, eine halbe Stange ist noch da.
Aber mit deiner Hilfe geht das gut, wir haben schon etwas ausprobiert.

Liebe Grüße aus Wien

Receptgyűjtő írta...

Liebe Traude!
Das eine Kuchen-Vorschrift, nur seine Namensalami.
Margarine, Ei, Zucker, Walnuss, Kakao, Rum, Rosine, und gibt es Keks in ihm.
Eine Freundin das Leben von mir in Deutschland, damit, wer ich entspreche, bereitete es vor.
Mit einem Gruß:von Marica

Wienermädel + Co írta...

Ja danke liebe Marica, ich habe das auch so verstanden, schaut toll so.
Eine schöne Zeit mit deiner Freundin!

Receptgyűjtő írta...

Danke schön!Marica