2009. január 20., kedd

Tolófánk farsangra

Hozzávalók:

2,5 dl víz
8 dkg vaj
22 dkg rétesliszt (grízes liszt)
3 db tojás
kevés só
sütéshez: olaj

Elkészítés:

A vajat és a sót a vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, és addig főzzük állandó keveréssel, amíg az edény oldalától el nem válik.

Levesszük a tűzről, időnként megkeverjük, hogy kihűljön, majd egyenként adjuk hozzá az egész tojásokat, és jól kikeverjük.

Ezután papírtölcsérrel kb. 15 centis csíkokat nyomunk a forró olajba.
Vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert hirtelen sül ki!

Ha kiszedtük, vaníliás porcukorral meghintjük, és baracklekvárral kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: