2009. január 5., hétfő
Almás lepény (csészés)
Ezt a lepényt horvátországi nyaralásunk során ismertem meg.
A házinéni lánya, Jagoda, szinte naponta sütötte, mert ott elképzelhetetlen volt, hogy ne legyen valami, amivel megkínálhatták volna a vendéget.A receptet természetesen lelkesen leírta, azóta többször sütöttem már meg én is.
Nagyon finom, gyors, és egyszerű.
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
2 csésze cukor
1 csésze olaj
1 csésze joghurt / kefir
2.5 csésze liszt
1 csomag sütőpor
Töltelék:
1 kg reszelt alma
15 dkg cukor
fahéj, ízlés szerint
Elkészítés:
A tojások sárgáit és a cukrot robotgéppel fehéredésig keverjük, fokozatosan adjuk hozzá az olajat, joghurtot, majd a sütőporral elkevert, szitált lisztet, végül a fehérjék keményre vert habját.
A tészta lágy, folyós lesz, ezt a keveréket elfelezzük.
Egyik felét egy közepes tepsibe öntjük, ráterítjük a reszelt almás, ízesített tölteléket, majd a massza másik felét ráegyengetjük.
Előmelegített sütőben, közepes (180 °C - os) hőmérsékleten aranybarnára sütjük.
Vaníliás porcukorral megszórjuk.
Meggyel is készíthető, akkor a tetejét szórjuk meg meggyel, meghinthetjük szeletelt mandulával, vagy durvára vagdalt dióval is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ich bedanke mich herzlich für die guten Salami-Rezepte
Liebe Grüße
Liebe Traude, sehr mit dem Vergnügen! Mit einem Gruß:Marica
Megjegyzés küldése