2009. január 7., szerda

Lea sütemény

Hozzávalók:

60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál tejföl
10 dkg cukor

Töltelék: lekvár

Tetejére: darált dió

Elkészítés:

A sütőporos, szitált lisztet a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk.
A tésztát kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, majd arányosan kiszaggatjuk egyik részét kerek szaggatóval, másik részét ugyanolyan méretű, középen lyukas formával.

A tele korongokat lekvárral megkenjük.
A lyukas korongok tetejét megmártjuk felvert fehérjébe, majd durvára darált (vagy darabolt) dióba, és ráhelyezzük a lekváros korongokra.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, és előmelegített, 200° C-os sütőben kisütjük szép aranybarnára.

Nincsenek megjegyzések: