Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál tejföl
10 dkg cukor
Töltelék: lekvár
Tetejére: darált dió
Elkészítés:
A sütőporos, szitált lisztet a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk.
A tésztát kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, majd arányosan kiszaggatjuk egyik részét kerek szaggatóval, másik részét ugyanolyan méretű, középen lyukas formával.
A tele korongokat lekvárral megkenjük.
A lyukas korongok tetejét megmártjuk felvert fehérjébe, majd durvára darált (vagy darabolt) dióba, és ráhelyezzük a lekváros korongokra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, és előmelegített, 200° C-os sütőben kisütjük szép aranybarnára.
2009. január 7., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése