2009. január 2., péntek

Krémes kelt pite

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg liszt
5 dkg cukor
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor

Krém:

4 tojás
10 dkg cukor
1 dl tejföl
5 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben pár perc alatt felfuttatjuk.
A liszthez adjuk, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd megkelesztjük.

A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, végül a felvert tojásfehérjét.

A kelt tésztát vékonyra nyújtjuk, tepsibe tesszük, melynek az oldalára is húzunk a tésztából.
Ráöntjük a krémet.

Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 40 percig sütjük.
Felszeleteljük, porcukorral meghintjük.

Nincsenek megjegyzések: