2009. január 17., szombat

Vendégváró sütemény

Hozzávalók:

Tészta:

3 db tojás
5 dkg zsír
20 dkg porcukor
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
50 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém:

9 dl tej
1-1 csomag vanília -, puncs -, és csokoládé puding
25 dkg Ráma margarin
30 dkg porcukor

Tetejére: csokimáz

Elkészítés:

A zsírt, a tojást, a porcukrot, a mézet, és a kakaót vízgőz fölött habosra keverjük.
Levesszük, beleöntjük a szódabikarbónás, szitált lisztet, és átgyúrjuk.
A tésztát négy részre osztjuk, és kinyújtjuk a lapokat.
Egy közepes méretű tepsi hátán, sütőpapíron sütjük, előmelegített sütőben, közepes hőfokon.
Ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki a tésztát!

A krémhez a pudingokat 3-3 dl tejjel külön - külön megfőzzük, majd időnként megkevergetve, hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral jó habosra keverjük, majd 3 részre osztva a pudingokkal elegyítjük.

A lapokat egymásra rétegezve megtöltjük.
Tetejét csokimázzal vonjuk be, vagy porcukorral szórjuk meg.
Előző nap töltsük meg, hogy megpuhuljon a tészta.

Nincsenek megjegyzések: