2009. január 12., hétfő

Almás sütőtökös sütemény



Hozzávalók:

Tészta:

30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
30 dkg túró
5 dkg porcukor
csipetnyi só
1 tojás
3 evőkanál étolaj
3 evőkanál tejföl

Töltelék:

75 dkg tisztított, szeletelt alma
75 dkg gyalult sütőtök
5-6 dl víz
15 dkg cukor
1 citrom leve
1 csomag vanília ízű pudingpor
fahéj
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tésztához összekeverjük a tojást 20 dkg túróval, a tejföllel, a cukorral, a sóval, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, és jól összegyúrjuk. Fél órára hűvös helyre tesszük pihentetni.

A szeletelt almát pár percig főzzük a citromlével, fahéjjal, cukorral ízesített vízben, majd leszűrjük. A lébe tesszük a tökreszeléket, azt is átfőzzük, és szintén leszűrjük. A levet félretesszük, a tölteléket hagyjuk kissé lehűlni.

A tésztát kinyújtjuk, és egy kikent, lisztezett tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen a szélein. Megszórjuk zsemlemorzsával.

Az almát rétegesen lerakjuk a tésztára, váltakozva a tökreszelékkel.

A félretett levet főzzük fel a pudingporral, sűrítsük be, majd azonnal tegyük bele a maradék túrót, és jól keverjük el.
Simítsuk a masszát a töltelékre, és 190-200 °C-os sütőben 35-40 percig süssük.

2 megjegyzés:

Wienermädel + Co írta...

Dieser Apfelkuchen sieht wunderschön aus!

Liebe Grüße

Receptgyűjtő írta...

Danke schön, Traude!
Liebe Grüße von Marica