2009. január 22., csütörtök

Kekszes őzgerinc

Hozzávalók:

50 dkg háztartási keksz
25 dkg cukor
2 púpozott evőkanál kakaópor
3 púpozott evőkanál liszt
2,5 dl tej
25 dkg Ráma margarin
ízlés szerint ízesítjük rummal, aszalt gyümölcsökkel, mazsolával, diófélékkel, stb.

Elkészítés:

A kekszet széttördeljük négyfelé.
A cukrot, a kakaót, a lisztet összekeverjük, s a tejjel és a margarinnal sűrűre főzzük.
A tűzről levéve belekeverjük a kekszet, és az ízesítőket.

Alufóliával bélelt őzgerinc - formába öntjük, jól belenyomkodjuk a masszát.
Néhány órára betesszük hűtőbe, hogy a keksz megpuhuljon, de legjobb, ha másnapig érlelődik.

A formából kifordítjuk egy tálcára, lehúzzuk róla a fóliát, és szeletelve kínáljuk.
Dekorálhatjuk tejszínhabbal is, vagy csokimázzal is bevonhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: