2009. január 7., szerda
Csokoládétekercs
Hozzávalók:
1 db 6 tojásos kakaós piskótalap, gáztepsi méretű
Krém:
2 dl habtejszín
20 dkg tortabevonó csokoládé
Bevonat: csokoládémáz
Elkészítés:
Elkészítjük a tekercshez a lapot kakaós piskótából.
A krémhez a tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és állandóan kevergetve addig főzzük, míg a csoki teljesen felolvad.
Levesszük a tűzről, kavargatva kihűtjük, majd hűtőbe tesszük dermeszteni. Felhasználás előtt a robotgép habverőjével habosra keverjük.
A tortalapot megkenjük a krémmel, és feltekerjük a tésztát. Felületét mázzal vonjuk be.
Fotó: Flickr
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Das schaut gut aus!
Danke schön!:-)
Megjegyzés küldése