2009. január 19., hétfő

Csokis sütemény (gyors)



Hozzávalók:

25 dkg porcukor
1 tojás
6 dkg lágy vaj
5 dkg reszelt csokoládé
½ csomag sütőpor
2.5 dl tej
25 dkg liszt

Elkészítés:

A tojást habosra kavarjuk a cukorral, majd a lágy vajjal, és belevegyítjük a sütőporos, szitált lisztet, a tejjel váltakozva.

Alaposan kidolgozzuk robotgéppel, és kikent, lisztezett formában, előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180 °C - on) lassan kisütjük. A sütés utolsó szakaszában tűpróbát végezzünk!

Ha kihűlt, porcukorral szórjuk, vagy csokoládémázzal vonjuk be, és szeletelve kínáljuk.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon büdös ha leég a teteje :D de tényleg

mariam írta...

Az nincs a receptben, hogy addig hagyjuk sülni, míg megég a sütemény... :-)