2009. január 19., hétfő
Csokis sütemény (gyors)
Hozzávalók:
25 dkg porcukor
1 tojás
6 dkg lágy vaj
5 dkg reszelt csokoládé
½ csomag sütőpor
2.5 dl tej
25 dkg liszt
Elkészítés:
A tojást habosra kavarjuk a cukorral, majd a lágy vajjal, és belevegyítjük a sütőporos, szitált lisztet, a tejjel váltakozva.
Alaposan kidolgozzuk robotgéppel, és kikent, lisztezett formában, előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180 °C - on) lassan kisütjük. A sütés utolsó szakaszában tűpróbát végezzünk!
Ha kihűlt, porcukorral szórjuk, vagy csokoládémázzal vonjuk be, és szeletelve kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nagyon büdös ha leég a teteje :D de tényleg
Az nincs a receptben, hogy addig hagyjuk sülni, míg megég a sütemény... :-)
Megjegyzés küldése