2009. január 27., kedd

Vándorcsiga

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
25 dkg Ráma margarin
35 dkg porcukor
4 tojás sárgája
csipetnyi só

Töltelék:

4 tojás fehérje
30 dkg porcukor
5 dkg darált dió
5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A liszteket összekeverjük, átszitáljuk, elkeverünk benne 5 dkg cukrot, csipetnyi sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és jó alaposan eldolgozzuk a tojások sárgáival és a margarinnal.
Négy cipóra osztjuk, és egy órán keresztül pihentetjük.

A tojások fehérjét habosra keverjük, hozzáadjuk a többi cukrot, kemény habot készítünk, amelybe elkeverjük a diót, és a kókuszt.

A tésztát külön - külön vékonyra nyújtjuk, töltelékkel megkenjük, összetekerjük, ujjnyi vastagra felszeleteljük, és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé fektetjük.

Előmelegített, forró sütőbe tesszük, de 10 perc után a lángot mérsékeljük, és lassú tűzön kb. 40 percig sütjük, míg szépen megpirul.

Nincsenek megjegyzések: