![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrjkOycFhx81nrfHc70geiehk8-X9yJxFgyUf3NVg4coLVN7UszbN42_JHYFwpbzQrkqsQG4-QFF-S6FWiXvgfzDuCF6C83GnQVma_0uXD9-Q-bGKp6PMfdjzkLNYzS9Mj27a-hGIFNwk/s320/csokitekercs.jpg)
Hozzávalók:
1 db 6 tojásos kakaós piskótalap, gáztepsi méretű
Krém:
2 dl habtejszín
20 dkg tortabevonó csokoládé
Bevonat: csokoládémáz
Elkészítés:
Elkészítjük a tekercshez a lapot kakaós piskótából.
A krémhez a tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és állandóan kevergetve addig főzzük, míg a csoki teljesen felolvad.
Levesszük a tűzről, kavargatva kihűtjük, majd hűtőbe tesszük dermeszteni. Felhasználás előtt a robotgép habverőjével habosra keverjük.
A tortalapot megkenjük a krémmel, és feltekerjük a tésztát. Felületét mázzal vonjuk be.
Fotó: Flickr
2 megjegyzés:
Das schaut gut aus!
Danke schön!:-)
Megjegyzés küldése