![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjM5DKP1KMfwzbZ-GY_Tw2lsYY79-mg8CzusNUnas41LI1O_7BpAZlihhLJkGhIt7uBhFSgBwAe1QRV6Hu4JfxpyKg7Uy4bwICZSrWpnMqJjVxyP3TPgzTlJVZSJDhkpTNoSZxecgYvCsw/s320/Lekv%C3%A1ros+pisk%C3%B3ta+053.jpg)
Hozzávalók:
1 db 8 tojásos téglalap alakú piskótalap (közepes méretű tepsi)
Töltelék:
bármilyen pikáns lekvár(ebben az esetben almalekvár)
Tetejére:
porcukor
csokimáz – 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál víz, 3 dkg margarin /vaj
Elkészítés:
Kisütjük a piskótalapot, teljesen kihűtjük.
A piskótát 3 lapra vágjuk, és jól megkenjük sűrű lekvárral.
Tetejét alaposan megszórjuk porcukorral, felszeleteljük, majd csokimázat csorgatunk rá.
A mázhoz a kakaóport, a cukrot, a vizet kis lángon összeolvasztjuk folytonos keveréssel, levesszük, és alaposan elkeverjük benne a margarint.
A mázat akkor is rávihetjük, ha már felszeleteltük a süteményt, szebben szeletelhető.
Nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény, gyors, finom, és kiadós.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjb3i-CaT3ybxpoBt7p4GoOljsNB9yB14d-BJvO_AFr_FOTCi9e_uiQUBTFQaLwZVW_FPTlL75iHac2rD4zpDiknqcP534mGMWVTp6mlkmnjU2uwmpHGx_AO0HReWrgUpN6Q6jJR3U4UB0/s320/Lekv%C3%A1ros+pisk%C3%B3ta+047.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése