![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh82-kVZTYiTT9v1TgN0kdiXatyrBFbZIUx3W-XCn9VIF1uALyu1Y9T8RrcDrOeRK9qu1_KcsSI8BFFMDbXH8gLHZhS9cKDGG9hyphenhyphenDrcUjn5YLtOAd3xwBJ573unhGv8m7Oyu5RM5Gb6AqE/s320/Cs%C3%B6regef%C3%A1nk+001.jpg)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 dkg vaj
3 tojás sárgája
1 kiskanál cukor
csipetnyi só
1.5 dl tejföl
Sütéshez: olaj
Tálaláshoz: porcukor / vagy pikáns lekvár
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a cukrot, a tejfölt és a sót. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, derelyevágóval egyforma nagyságú téglalap-formákra szabjuk a tésztát.
A téglalapok közepét hosszában bemetsszük, úgy, hogy a tészta felületét teljesen átvágjuk.
Ezen a bevágáson átbújtatjuk a tészta egyik sarkát, így kapjuk a forgács alakzatot.
Előre elkészítjük az összes forgácsot, és csak akkor fogunk a sütéshez, hogy utána már folyamatosan tudjunk vele dolgozni.
Olajat forrósítunk, hézagosan tesszük bele a fánkokat, majd a sütés során meg is forgatjuk őket.
Szép aranysárgára sütjük, arra viszont ügyeljünk, hogy ne süssük túl, mert kiszáradhat.
Papírtörlőre szedjük ki, hogy leitassuk a zsiradékot róla.
Még melegen porcukorba forgatjuk, vagy folyékony savanykás lekvárt kínálunk hozzá.
Kb. 30-35 db lesz belőle.
2 megjegyzés:
Finom lett!
Örülök, hogy ízlett! :-)
Megjegyzés küldése