2009. január 15., csütörtök

Márványos pite



Hozzávalók:

16 dkg Ráma margarin
25 dkg porcukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom leve és reszelt héja
25 dkg liszt
½ csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, a citromlevet és héjat, és a sütőporos, szitált lisztet.
A masszát elfelezzük, és az egyik részbe a kakaóport elegyítjük.

A tésztát kikent, lisztezett, közepes tepsibe felváltva kanalazzuk, így lesz márványos.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük ki.

Amennyiben változatosabbá szeretnénk tenni, szórhatunk a tetejére mazsolát, vagdosott diót, vagy meggyet, úgy még finomabb.

Fotó: Flickr

Nincsenek megjegyzések: