2008. december 8., hétfő
Mákos - szezámmagos csavart rudacskák
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 mokkáskanál só
1 csomag sütőpor
2 dl olaj
2 dl fehérbor
mák, szezámmag a szóráshoz
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az alapanyagokat jól összedolgozzuk simára.
2 cipót készítünk, mindkettőt egyformára készítjük el.
A cipókat négyszögletesre kinyújtjuk lisztezett deszkán, 1/2 cm vastagságúra.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk darálatlan mákkal.
Ráteszünk egy másik deszkát, s a két deszka segítségével megfordítjuk.
Másik oldalát is megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal.
l cm-es csíkokat vágunk, feldaraboljuk, mindegyiket megtekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket.
Nem kell nagyon pirosra sütni, mert megég a mák és a szezámmag.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Ez a kedvenc sós sütim :)
Nemcsak egyszerű és finom, ráadásul dobozban sokáig eláll ( ha marad belőle)
Igen, nagyon finom!
Nálunk sem mérhető az ilyen eltarthatóság,minden elfogy pillanatok alatt! :-)
Most készítem el szilveszteri rágcsának. Már csináltam és nagyon finom
Örülök, hogy ízlik! :-)
Megjegyzés küldése