Hozzávalók:
60 dkg tejcsokoládé
5 dkg mogyorókrém
0.3 dl csokoládé likőr
0.3 dl víz
2 dkg vaj
20 dkg porcukor
Elkészítés:
A mogyorókrémet a likőrrel és a vízzel felforraljuk, és hozzáadjuk vízgőz fölött felolvasztott 20 dkg csokoládéhoz. Jó alaposan kikeverjük, majd elegyítjük a vajjal is, és hagyjuk kihűlni.
Hűtőszekrénybe tesszük kb. 1 órára, hogy megdermedjen, de csak annyira, hogy még formázható állagú maradjon.
Nyomózsákkal a csillagcsőrős mintázóval hosszú csíkokat nyomunk egy papírral bélelt sütőlemezre, és hideg helyen hagyjuk megszilárdulni.
A maradék csokoládét is felolvasztjuk, és meleg vízzel telt edényre helyezve folyékonyan tartjuk.
A megdermedt csíkokat akkora darabokra vágjuk, hogy minyonpapír formába férjenek.
Hústűre szúrva megmártjuk a darabokat a folyékony csokoládéban, kissé lecsepegtetjük a felesleget, és porcukorban meghempergetjük.
Hagyjuk, hogy megdermedjen a csokimáz, a felesleges cukrot lerázogatjuk, és a papírkosárkába tesszük őket.
Jól záródó dobozban, szobahőmérsékleten sokáig eláll, ha hagyják.
Kb. 40 db lesz belőle.
2008. december 11., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése