2008. december 8., hétfő

Mákos - szezámmagos csavart rudacskák



Hozzávalók:

60 dkg liszt
3 mokkáskanál só
1 csomag sütőpor
2 dl olaj
2 dl fehérbor

mák, szezámmag a szóráshoz
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

Az alapanyagokat jól összedolgozzuk simára.
2 cipót készítünk, mindkettőt egyformára készítjük el.
A cipókat négyszögletesre kinyújtjuk lisztezett deszkán, 1/2 cm vastagságúra.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk darálatlan mákkal.
Ráteszünk egy másik deszkát, s a két deszka segítségével megfordítjuk.
Másik oldalát is megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal.
l cm-es csíkokat vágunk, feldaraboljuk, mindegyiket megtekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket.
Nem kell nagyon pirosra sütni, mert megég a mák és a szezámmag.

4 megjegyzés:

k_emese írta...

Ez a kedvenc sós sütim :)
Nemcsak egyszerű és finom, ráadásul dobozban sokáig eláll ( ha marad belőle)

mariam írta...

Igen, nagyon finom!
Nálunk sem mérhető az ilyen eltarthatóság,minden elfogy pillanatok alatt! :-)

Unknown írta...

Most készítem el szilveszteri rágcsának. Már csináltam és nagyon finom

mariam írta...

Örülök, hogy ízlik! :-)