2008. december 19., péntek
Gesztenyekrémes piskótatekercs
Hozzávalók:
1 db 6 tojásos kakaós piskótalap, gáztepsi méretű
Töltelék:
1,5 evőkanál liszt
1 evőkanál porcukor
1 tojás sárgája
2,5 dl tej
12 dkg Ráma margarin
12 dkg porcukor
1 csomag gesztenyepüré
Elkészítés:
A kisült tortalapot még melegen egy tiszta konyharuhával feltekerjük.
A tejet a liszttel, az egy evőkanál porcukorral, a tojás sárgájával gőz fölött sűrűre főzzük állandó keveréssel, majd kevergetve kihűtjük.
A margarint a többi porcukorral fehéredésig habosra kavarjuk, elegyítjük a tejes masszával.
A gesztenyetömb hosszanti oldalából 1x1 cm-es csíkokat vágunk, annyit, hogy majd a kisütött lap hosszabbik oldalát sorban ki tudjuk vele rakni, a maradékot pedig belereszeljük, és elkeverjük a krémmel.
A kihűlt kakaós lapot a konyharuhán töltjük meg.
Lekenjük a krémmel, az egyik oldalán a szélét végig rakjuk gesztenyecsíkokkal, és felcsavarjuk úgy, hogy ez a csík középre kerüljön.
Tetejét tortabevonóval vonjuk be, hűtés után szeletelhetjük forró vízbe mártott, szárazra törölt, éles késsel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése