2008. december 15., hétfő

Habcsók



Hozzávalók:

6 db tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
1 evőkanál citromlé
35-40 dkg szitált porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojások fehérjét verjük habosra, kanalanként adagolva adjuk hozzá a cukrokat, a citromlevet, és készítsünk belőle kemény habot.

Vízgőz fölött addig verjük tovább, míg nagyon sűrű, fényes massza válik belőle.

Csillagcsöves habzsákkal nyomjunk rózsákat egy papírral bélelt sütőlemezre.
180 °C-ra előmelegített sütőbe tegyük, ekkor vegyük le a lángot 150 °C-ra.
Langyos sütőben inkább szárítsuk ki, mint süssük 30 percig.Ekkor kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk benne a süteményt legalább további fél órát, de ettől többet is maradhat.

A habcsókokat önállóan is tudjuk fogyasztani, de tovább is variálható:
két-két darabot ragasszunk össze kakaós krémmel, és csokimázba mártsuk meg mindkét oldalán, vagy a végein.

Kakaós krém:

12 dkg vaj /margarin
12 dkg porcukor
2-3 dkg kakaópor
2 evőkanál forró tej

Elkészítése: a vajat a cukorral keverjük ki jó habosra, és adjuk hozzá a tejjel leforrázott kakaóport.

A csokimázhoz 15 dkg tortabevonót gőz fölött olvasszunk fel, majd elegyítsük 2 evőkanál olajjal.

Fotó: Stock

2 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Nagyon szép és szűzies! Jó hogy fehér a háttér is.

Receptgyűjtő írta...

Köszönöm!:-)