Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás fehérje
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál morzsa
1/2 sütőpor
15 dkg darált dió
1 evőkanál étolaj
Rátét:
nutellakrém
tejes rumban áztatott háztartási keksz
Krém:
1 l tej
4 csomag vanília puding
6 tojás sárgája
25 dkg Ráma margarin
25 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
4 dl habtejszín, habfixáló
Elkészítés:
A tojások fehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert, szitált lisztet, és a többi adalékot.
Nagyobb méretű tepsiben, közepes lángon 20 - 25 percig sütjük.
Még melegen kenjük rá a nutellakrémet.
A pudingot elkeverjük 3-4 evőkanál cukorral és a tojások sárgájával, felöntjük óvatosan a felforralt tejjel, és sűrűre főzzük.
Időnként megkevergetve lehűtjük.
A margarint egy csipetnyi sóval felhabosítjuk, tovább keverjük a maradék cukorral, majd elegyítjük a hideg pudingos masszával.
Elfelezzük, egyik felébe 2 evőkanál kakaópor kerül.
Töltés sorrendje: tészta – nutellaréteg – sárga krém – tejes, rumos kekszréteg – barna krém – tejszínhab.
2008. december 21., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése