2008. december 9., kedd
Karácsonyi fahéjas csillagok
Hozzávalók:
5 tojásfehérje
45 dkg porcukor
50 dkg őrölt mandula / vagy dió
1 teáskanál őrölt fahéj
2 cl cseresznyepálinka
Elkészítés:
A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük, közben fokozatosan beleszórjuk a porcukrot.
Körülbelül 1 csészényi habot félreteszünk.
A sütőt 160 °C - ra előmelegítjük.
Összekeverjük a mandulát a fahéjjal, majd a felét a cseresznyepálinkával együtt óvatosan a tojáshabba keverjük, és végül a maradék mandulás keveréket is hozzáadjuk. A massza alig legyen ragacsos.
Porcukorral vékonyan meghintett nyújtódeszkán a tésztát adagonként körülbelül 5 mm vastagra nyújtjuk, és megkenjük a félretett habbal.
Különböző méretű csillagokat szúrunk ki belőle, és sütőpapírral bélelt lemezre rakva 10-15 percig sütjük.
Kb. 70 db lesz belőle
Forrás: Receptbazár
Fotó: Fickr
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése