2008. december 9., kedd

Töltött piskótakorongok

Hozzávalók:

Tészta:

5 dkg liszt
2 dkg étkezési keményítő / vagy liszt, pudingpor
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál neszkávé

Töltelék:

10 dkg fehér csokoládé
3 dkg vaj
2 teáskanál cseresznyepálinka

Elkészítés:

A tésztához a tojást a tojás sárgájával, robotgéppel habosra keverjük, beleszórjuk a cukrot, a neszkávét, a vaníliás cukrot is, majd hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet a keményítővel
A masszából kanál segítségével kis halmokat rakosgatunk egy sütőpapírral bélelt lemezre, tetejüket kissé ellapítjuk, s megszórjuk egy kis elmorzsolt neszkávéval.

Előmelegített, 180 °C - os sütőben 12-15 percig sütjük.
Rácson hűtjük ki őket.

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a vajat és a pálinkát.
Kissé lehűtjük, majd habverővel felverjük, s egy-egy korongot a krémmel összeragasztunk.

Nincsenek megjegyzések: