2008. december 13., szombat
Mákos guba
Hozzávalók:
1 kg lisztből gubakifli
1 l tej
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
Mákhoz:
50 dkg darált mák
35 dkg vaníliával kevert cukor
méz - ízlés szerint/ esetleg mazsola
Elkészítés:
A tejet a cukorral felforraljuk.
A gubakifliket 2-3 cm-es darabokra vágjuk, egy pillanatra megmártjuk őket szűrőkanállal a forró tejben, úgy, hogy ne áztassuk el a tésztát.
A tejes gubát cukros mákkal szórva rétegezzük egy tálban, majd hideg helyen tartjuk tálalásig.
Akár simán, vagy pedig mézzel meglocsolva tálaljuk, ízlés szerint, ki hogyan szereti.
Ez az adag 4-6 személyre bőven elegendő.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése