2008. december 29., hétfő

Habrolád

Hozzávalók:

0.5 kg darált háj
1 kg liszt
3 tojás
15 dkg zsír
4 dkg élesztő
3 - 4 dl tej
1 kanál cukor

Töltelék: tejszínhab

Elkészítés:

A hájat kevés liszttel összegyúrjuk, és kinyújtjuk.
A többi lisztből és a maradék anyagokból egy tojással, és két tojás sárgájával kicsit keményebb kelt tésztát dagasztunk.
Amikor megkelt kinyújtjuk, rákenjük a hájat, majd összehajtogatjuk.
A hajtogatást háromszor ismételjük, 15 perces szünetekkel, majd 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát.
2 cm - es csíkokat vágunk belőle éles késsel, és formákra rátekerve szép sárgára kisütjük.

Ha kihűlt, tejszínhabbal megtöltjük.

Készen vásárolt, fagyasztott leveles tésztával is készíthetjük. (Amikor kiengedjük, ne legyen túlzottan lágy a tészta!)

Nincsenek megjegyzések: