2008. december 14., vasárnap

Almás sütemény

Hozzávalók:

25 dkg liszt
15 dkg Ráma margarin
3 tojás
1 kiskanál rum
2 evőkanál porcukor
egy csipetnyi só
2 dl tejföl

Rátét:

2-3 evőkanál zsemlemorzsa
1 kg szeletelt savanykás alma
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg cukor
4 tojás
12 dkg porcukor
10 dkg darált mandula / dió
1 kanál liszt

Elkészítés:

A lisztből, vajból, tojások sárgáiból, a rummal, porcukorral, egy csipetnyi sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz, porhanyós tésztát készítünk, és egy órán át hűvös helyen pihentetjük.

Késfok vastagságúra nyújtjuk, kikent, lisztezett tepsibe igazítjuk.
Megszórjuk zsemlemorzsával, és rárakjuk a rummal meglocsolt, és a cukorral ízesített almaszeleteket.

Tetejére a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az őrölt mandulát, a lisztet, és a tojások keményre vert habját.
Ezt a masszát az almára öntjük, elsimítjuk, és előmelegített, közepes hőfokú sütőben kisütjük.

Nincsenek megjegyzések: