2008. december 8., hétfő

Kapucíner szelet




Hozzávalók:

Tészta:

6 tojás
6 evőkanál porcukor
1 dl étolajat
6 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor

Krém:

25 dkg Ráma margarin
25 dkg porcukor
5 dl tej
2 csomag tejszín ízű pudingpor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál darált kávé/ vagy neszkávé

Tetejére: tortabevonó csokoládé

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, belecsorgatjuk lassan az olajat, hozzáadagoljuk a sütőporos, kakaós, szitált lisztet, végül a fehérje keményre vert habját.
Előmelegített, közepes lángon sütjük tepsiben, amelynek aljába sütőpapírt teszünk, kikenve a tepsit is, és a papír felületét is.

A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük.
A tejben felfőzzük a pudingport, s ha kihűlt, a margarinnal jól összekeverjük, s elfelezzük.
Az egyik felébe a kakaóport, a másik felébe a kávét keverjük el alaposan.
A tésztára először a fehér, majd a barna krémet kenjük, a krém tetejére csokimáz kerüljön.
Nagyon finom, látványos sütemény!

Nincsenek megjegyzések: