Fotó: Flickr
Hozzávalók:
4 tojás
22 dkg porcukor
15 dkg liszt
½ csomag sütőpor
7 dkg olvasztott vaj
1 narancs reszelt héja és leve
Bevonat:
Cukormáz, vagy tortabevonó étcsokoládé
Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet, a vajat, a narancshéjat és levet, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Gyümölcskenyér -, vagy koszorú formában sütjük ki, előmelegített, 180 °C - os sütőben, kb. 30 - 40 perc alatt.
Tűpróbával ellenőrizzük a sütés utolsó fázisában!
Rácson hagyjuk kihűlni, majd cukormázzal, vagy gőzfürdőben megolvasztott, egy kis olajjal elegyített tortabevonóval vonjuk be.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése