2008. december 8., hétfő
Trüffel golyók
Tészta:
1/8 liter tejszín
20 dkg ét tortabevonó csokoládé
1 csomag vanília cukor
3 dkg vaj
1 teáskanál fahéj
Hempergetéshez:
2 evőkanál porcukor fél teáskanál fahéjjal keverve
vagy csokoládé reszelék
Elkészítés:
A tejszínt főzzük fel, majd miután levettük a tűzről, az apróra tördelt csokoládét folytonos keverés mellett elegyítsük el benne.
Hűtsük le valamelyest, s keverjük el vele a vajat és a fahéjat, majd tegyük hűtőbe egy jó órára.
Hideg vízzel megnedvesített kézzel (gyorsan lágyul a csokoládé) formáljunk belőlük bonbon méretű golyókat, és forgassuk meg fahéjas porcukorban.
Fahéj nélkül is készíthetjük, ekkor csokoládé reszelékben hempergessük meg.
Kb. 40 db lesz belőle.
Fotó: Stock
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése