2008. december 11., csütörtök

Rigó Jancsi



Hozzávalók:

Tészta:

8 db tojás
8 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál darált dió
1/2 csomag sütőpor

Töltelék:

5 dl habtejszín
1 evőkanál zselatin
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál vaníliás porcukor

1 evőkanál baracklekvár a kenéshez

Tetejére:

1 tábla étcsokoládés tortabevonó
3 cl rum

Elkészítés:

A tésztához felverjük a tojások fehérjét, hozzáadjuk a cukrot, egyenként a tojások sárgáit, majd a sütőporral, dióval elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 °C – on kisütjük, kb. 35-40 perc alatt.
Tűpróbát alkalmazzunk!

A tejszínt habosra verjük, hozzáadjuk a cukrozott kakaót is. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk óvatosan melegítve, langyosra hűtjük, egy-két kanál habot elkeverünk benne, s így adagoljuk a nagyobb mennyiséghez.

A tésztát két részre vágjuk, visszatesszük az egyik lapot a tepsibe, megkenjük lekvárral, ráöntjük a habos krémet, s hűtőbe tesszük.
A másik lapot bevonjuk rumos olvasztott csokival, amikor megkötött a máz, kockákra vágjuk, s így tesszük a dermedő töltelék tetejére.

Amikor a krém teljesen megkötött, a kockák mellett éles késsel feldaraboljuk az alsó lappal együtt.
Tortát is készíthetünk belőle.

Fotó itt található.

Nincsenek megjegyzések: