2008. december 21., vasárnap
Mézes krémes
Hozzávalók:
Tészta:
5 dkg margarin
1 tojás
15 dkg kristálycukor
3 - 4 evőkanál tej
6 dkg méz
40 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
Töltelék:
5 dl tej
3 púpozott evőkanál liszt
20 dkg kristálycukor
20 dkg Ráma margarin
1 citrom reszelt héja
1 púpozott evőkanál kakaópor
Tetejére: tortabevonó étcsokoládé
Elkészítés:
A margarint a tojással, a cukorral, a tejjel és a mézzel vízgőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha langyosra hűlt, a szódabikarbónás lisztet hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 cipóra osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük.
A cipókat kinyújtjuk téglalap alakúra, és sütőpapírral leterített sütőlapon (vagy egy közepes méretű tepsi hátán), előmelegített sütőben, 180 °C - on, 8-10 perc alatt szép világosra kisütjük. Ne süssük túl, mert kiszárad, és keserű lesz.
A töltelékhez a tejet liszttel besűrítjük, lassú tűzön, folyamatosan kevergetve.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Elfelezzük, az egyik felébe a kakaóport elegyítjük.
Az alsó lapra a barna krémet simítjuk, a második lapra a fehéret.
Tetejét tortabevonó csokoládéval bevonjuk, és néhány órás pihentetés után szeleteljük.
Legjobb, ha másnapig áll, addigra a tészta jól megpuhul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése