2008. december 9., kedd
Pilótakeksz
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg porcukor
25 dkg Ráma (vagy 15 dkg zsír)
2 egész tojás
1 csomag sütőpor (vagy 1 dkg szalalkáli)
1 csomag vaníliás cukor
kevés tej
2 evőkanál kakaópor
Krém:
20 dkg porcukor
2 egész tojás
2 púpozott evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
2 dl tej
10 dkg vaj
Elkészítés:
A sütőporos, szitált lisztet a tojással, a zsiradékkal, a cukrokkal és kevés tejjel összegyúrjuk.
2 részre osztjuk, egyik sárga marad, a másik felébe kakaót elegyítünk.
Fél cm-re nyújtjuk lisztezett felületen, pogácsaformával kiszaggatjuk (kb.4 cm-esre).
Kikent, lisztezett tepsiben (vagy sütőpapíron) megsütjük, előmelegített sütőben, közepes tűzön, egymástól kissé távolabbra téve.(10-15 perc.)
Amikor a sárga korongok széle kezd barnulni, akkor már kisült.
(Célszerű a barna korongok közé tenni pár sárgát, hogy könnyebben megítélhessük, mikor sül ki a tészta.)
A krémhez valókat a vaj kivételével robotgéppel egynemű masszává kikeverjük, majd lassú tűzön, állandó keveréssel sűrűre főzzük.
Még melegen a vajat eldolgozzuk a krémben, kevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.
Hűtőbe tesszük, és amikor már megdermedt, egy sárga, és egy barna korongot ragasztunk össze.
Másnapra a tészta jól megpuhul. Kiadós, és nagyon finom!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Szia!:) Ebből az adagból hány darab lesz kb?:)
Köszönöm, szia! szepy
Szia Szepy!
Már nem emlékszem, szám szerint mennyi lett, elég sok, azt tudom, azért is írtam, hogy kiadós. Mostanában nem csináltam, és már elfelejtettem a konkrét darabszámot.
Nagyon köszönöm a gyors választ!
Azt még áruld el, hogy mennyire hajaz az eredetire? Csak hasonlít, vagy kb. olyan? A krém nagyon tetszik... már most imádom!:)
Szia!
Hasonlít, de hát nem ugyanaz, ettől eltekintve nekünk nagyon ízlett.
Bár ha azt nézzük, a mostani gyári is csak hasonlít a valamikori eredetire. :-)
Megjegyzés küldése