2008. december 15., hétfő
Habcsók
Hozzávalók:
6 db tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
1 evőkanál citromlé
35-40 dkg szitált porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojások fehérjét verjük habosra, kanalanként adagolva adjuk hozzá a cukrokat, a citromlevet, és készítsünk belőle kemény habot.
Vízgőz fölött addig verjük tovább, míg nagyon sűrű, fényes massza válik belőle.
Csillagcsöves habzsákkal nyomjunk rózsákat egy papírral bélelt sütőlemezre.
180 °C-ra előmelegített sütőbe tegyük, ekkor vegyük le a lángot 150 °C-ra.
Langyos sütőben inkább szárítsuk ki, mint süssük 30 percig.Ekkor kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk benne a süteményt legalább további fél órát, de ettől többet is maradhat.
A habcsókokat önállóan is tudjuk fogyasztani, de tovább is variálható:
két-két darabot ragasszunk össze kakaós krémmel, és csokimázba mártsuk meg mindkét oldalán, vagy a végein.
Kakaós krém:
12 dkg vaj /margarin
12 dkg porcukor
2-3 dkg kakaópor
2 evőkanál forró tej
Elkészítése: a vajat a cukorral keverjük ki jó habosra, és adjuk hozzá a tejjel leforrázott kakaóport.
A csokimázhoz 15 dkg tortabevonót gőz fölött olvasszunk fel, majd elegyítsük 2 evőkanál olajjal.
Fotó: Stock
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nagyon szép és szűzies! Jó hogy fehér a háttér is.
Köszönöm!:-)
Megjegyzés küldése